Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-01-2023

Rektörümüz, Hukuk Fakültesi’ni ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya gelmek ve emektar öğretim üyemiz Prof. Dr. Z. Gönül Balkır’ın emeklilik törenine katılmak üzere, Hukuk Fakültesi’ni ziyaret etti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, fakülte toplantılarına Hukuk Fakültesi ile devam etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt’ün eşlik ettiği Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Hukuk Fakültesi yönetimi ve akademisyenleri ile bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi.

 

Hukuk Fakültesi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin, fakültenin güncel durumu, sorunları, olanakları, yapılan bilimsel çalışmalar ve etkinlikler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise toplantı kapsamında yaptığı konuşmada, Kocaeli şehrinin önemli bir sanayi ve ticaret şehri olduğunu, böylesine önemli bir avantajı da işbirlikleri, projeler, araştırmalar yaparak değerlendirmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Yapılacak işbirlikleri ve araştırmaların sadece fen bilimleri bazında olmayacağının da altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Hukuk Fakültemiz, bu tür anlaşmalarda önemli bir role sahip olacaktır. Tabi ki bununla da sınırlı kalınmamalı, gerek kurumlarla gerek STK’larla kısacası üniversite ve fakülte olarak şehrimizin tüm dinamikleri ile hukuki açıdan da iyi ilişkiler kurmalıyız. Burada sizin öneminiz ön plana çıkıyor. Geliştireceğiniz projelere elimizden geldiğince destek olacağımızı da bilmenizi isterim.” dedi.

 

Eksiklerimizin mutlaka olduğunu ama bunların çözümü için de çalışmaya devam edeceğimizi belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, mezun takip sistemimizin geliştirilmesi, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçlarına, kuruluşların hukuki anlamda ihtiyaçları göz önüne alınarak müfredatların güncellenmesi gerektiği, Study in Kocaeli kavramının hayat bulmasının önemi gibi konulara da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Z. Gönül Balkır’ı emekli olmasından dolayı kutlayarak, kendisine plaket takdim etti. Bugüne kadar gerek Hukuk Fakültesi’ne gerekse üniversitemize verdiği destekler nedeniyle Prof. Dr. Z. Gönül Balkır’a teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bundan sonra da kendisinden üniversite olarak destek almaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Hukuk Fakültesi’nin istek ve taleplerinin de aktarıldığı toplantı, Prof. Dr. Z. Gönül Bakır adına Sosyal Tesisler Kardelen Salonu’nda düzenlenen yemek ile son buldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi