16-01-2023

TÜBİTAK Projesi kapsamında, bölgemizdeki yöresel yiyeceklerin envanteri çıkarılıyor

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından yürütülen TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi kapsamında, bölgemizdeki yöresel yiyeceklerin envanterinin çıkarılması üzerine çalışmalar yapılıyor.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihan Akdemir ile lisans öğrencisi Betül Kahveci yöresel yiyeceklerin envanterinin çıkarılması hususu üzerine yaptıkları çalışmaları için Kartepe bölgesindeki 27 restoran işletmesini ziyaret etmiş ayrıca çalışmanın kaynak kişilerinin tespiti ile ilgili Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Ertuğ'la görüşmüşlerdir.