Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-04-2023

Kocaeli Üniversitesi Greenbox Stüdyosu açıldı

Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Merkezi desteği ile Ocak ayında yapımı başlatılan Greenbox Stüdyosu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımlarıyla hizmete girdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon Yayıncılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından geliştirilen proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Televizyon Stüdyolarında başta televizyon araştırmaları olmak üzere farklı alanlarda hizmet sunması planlanan Greenbox Sonsuzluk Stüdyosu açılışı gerçekleştirildi. Yapımına 3 Ocak 2023 tarihinde başlanan ve maliyeti 442500 TL olan stüdyo alanı 57 m2 lik demir konstrüksiyon üzerine 2,70 mt dekor yüksekliği ile u tip ve dekor alanı 21 m2 olarak inşa edildi. Stüdyo aydınlatmasında, 5600 Kelvin renk sıcaklığında 17 adet dimmerli led panel ile ışıklandırma sistemi bulunuyor.

 

Açılış öncesi Televizyon ve Radyo Stüdyolarında incelemelerde bulunan Rektörümüze merkez bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Cantürk, Greenbox Stüdyonun hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti belirtirken araştırma üniversitesi olma hedefinde bu tür alt yapı imkânlarının üniversitemizin farklı birimleri arasındaki çalışmalarda da kullanılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

 

Yeni Nesil Çekimlerde Gereklilik

Başta CGI teknolojileri olmak üzere dijital içerik üretim süreçlerinde aktif olarak kullanılan Greenbox stüdyolar günümüzde bir gereklilik haline geldi. Artık herhangi bir video ve fotoğraf uygulaması için daha öncekilerden benzersiz şekilde uygun teknolojiler aracılığıyla grafik tabanlı üretim gerçekleştirilmekte görsel efekt teknolojilerinden daha uygun bütçelerle yararlanılabilmektedir.

 

Bu geleneksel üretim biçimine ait olan dekor, zaman ve iş gücü noktasında tasarruf edilmesini sağlarken video ve fotoğraf üreticileri için de benzersiz üretimler yapmalarının yolunu açmaktadır. Dijital teknoloji, içerik üreticisinin seçtiği herhangi bir şekilde görsel sahnelerin tam anlamıyla bilgisayar destekli şekilde canlandırılmasına olanak tanır.

Üniversitemizde hizmete açılan ve sonsuzluk dekoru olarak tanımlanan bu stüdyo İletişim Fakültesi öğrencilerinin Sinema ve Televizyon eğitiminde öğrenim kalitesini artırmanın yanında sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli iş gücünü yetiştirmek açısından da önemli bir hizmet verecek.

 

Aynı zamanda bölgede yayın ve yapım standartlarına uygun olarak tesis edilen stüdyonun üniversitemiz içinde farklı disiplinler ile üniversitemiz paydaşlarının ihtiyaçlarına da cevap vermesi amaçlanıyor.

 

Muhabir: Engin Gürbüz, Kameraman: İrem Sudet Gülaydın

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi