04-04-2023

KOÜ’lü öğretim üyesinden uluslararası çevre projesi girişimi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol, Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği seminer kapsamında, uluslararası çevre projesi girişiminde bulundu.

Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol, “Surfactant-enhanced Permanganate Oxidation for Pool-dominated TCE Source Zones in Heterogeneous Porous Media” başlıklı seminerini Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Seminer neticesinde Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol’un girişimleriyle Kocaeli Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri Alabama Üniversitesi ortaklığında bir çevre projesi yapılması yönünde mutabakata varıldı. Söz konusu ortak yürütülecek çevre projesi ile ilgili olarak ilerleyen günlerde TÜBİTAK’a başvurulması konusunda görüşmeler gerçekleştirildi.