Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-04-2023

Mekatronik Kulübü, Rektörümüzü ziyaret etti

Mekatronik Kulübü öğrencileri, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Serkan Zeren’in yaptığı ve 3000 üyesiyle Kocaeli Üniversitesi’nin en köklü kulüplerinden olan KOÜ Mekatronik Kulübü öğrencileri, hem yaptıkları projelerden bahsetmek hem de taleplerini iletmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret ettiler. Kulübün projeleriyle yakından ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mekatronik Kulübü’nün başarıylarıyle gurur duyduğunu ifade ederek, başarıların devamını diledi.

 

Mekatronik Kulübü

Mekatronik kulübü 2002 den beri aktiflik gösteren Kocaeli Üniversitesi’nin en köklü kulüplerinden biri durumunda. Geçmiş yıllarda yapmış oldukları etkinlikler ile sektörde aktif rol alan insanları davet edip kulüp ve üniversite bünyesinde bulunan insanlara bilgilerini aktarmasına aracı oldular. Sosyal ve teknik geziler ile mühendislik çalışmalarını yerinde görüp ilham almaya çalışan kulüp üyeleri, üniversitede edindikleri teorik bilgileri ve aldıkları ilhamları pekiştirmek ve kendilerini geliştirmek adına kurdukları teknoloji takımları ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlıyorlar.

 

Aktif olarak HürTürk İnsansız Hava Aracı takımı ile birlikte Teknofest Savaşan İHA ve Uluslarası Sabit Kanat İHA Yarışmasına katılan Mekatronik Kulübü, ahşap mimari ve Kompozit işleme teknikleri ile birlikte ürettikleri hava araçları; otonom hedef tespiti, otonom iniş-kalkış yapabilme kabiliyetine sahip.

 

Türkmekatronik Elektrikli Araba Takımı ile Efficiency Challenge ve Shell Eco Maraton yarışmasına hazırlanan kulüp elektronik ve mekanik sistemlerini kendilerinin ürettiği araç ile yarışmalara katılıyorlar. TM-Cyberus Takımı ile geleceğin dünyasına yön vereceği ön görülen siber güvenlik alanında da kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi