Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-04-2023

Kocaeli’nin IPA projesinin kapanış etkinliği yapıldı

Proje IPAII (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Çerçeve Programı kapsamında; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde çağrıya çıkan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilen Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı için İzmit Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında hazırlanan  Özel Yetenekliler İçin Özel Yetenek: Bütünleştirici Eğitimde Öğretmen Kapasitesinin Artırılması isimli proje kapanış resepsiyonu 25 Nisan 2023 tarihinde Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Proje kapanış resepsiyonuna Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Aslı Eşme ve Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Melih Zencir,  Turan ERKİT ve Mehmet Riza Ayaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İzmit BİLSEM Merkez Müdürü Aytaç Satıcı, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencileri katıldı.

 

Hibe almaya hak kazanan 42 projeden biri olması yanında Kocaeli’yi temsil eden tek IPA projesi olma özelliği taşıyan proje 1 Kasım 2021-30 Nisan 2023tarihleri arasında uygulandı.  Koordinatörlüğünü Dr. Hayriye Sultan TUNÇ'un üstlendiği projenin bütçesi 133 Bin Euro’dur.

 

İzmit’te özel yetenekli çocuklarla çalışan sınıf ve branş öğretmenlerinin kapsayıcı eğitim alanındaki kapasitelerini artırmak, Bilsem öğretmenlerinin eğitim geliştirme ve uygulama kapasitelerini geliştirmek ve Özel yetenekli çocukların eğitim ihtiyaçları konusunda okul yöneticilerinin ve ailelerinin bilgi düzeyini artırmayı amaçlayan proje kapsamında 30 BİLSEM öğretmenine 160 saat Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine Yönelik Eğitici Eğitim verildi.

 

Eğitmen olan BİLSEM öğretmenleri, ilimizde ilk kez açılan Özel Yeteneklilerin Eğitimi Hizmetiçi eğitim faaliyeti ile 330 sınıf ve branş öğretmenine destek eğitim odası eğitimi verdi. Bu eğitimler 5 farklı ilçede 11 kurs merkezinde gerçekleştirildi. Proje de ayrıca 12 ilçede 13 devlet okuluna özel yetenekli öğrencilere yönelik destek eğitim odası kuruldu.

 

Proje kapsamında verilen eğitimler uzaktan eğitim programı haline getirilerek ülke genelinde öğretmen ve velilerin hizmetine açıldı. Ayni zamanda proje kapsamında hazırlanan ISBN kayıtlı eğitim setleri de projenin web sayfası olan http://www.ozelyeteneklilericin.com/ adresinde ilgililerin kullanımına açıldı.

 

Projenin son aşamasında ise 600’den fazla veliye Özel Yetenekli Öğrenciler ile ilgili farkındalık eğitimleri verildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi