Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-04-2023

Vergi Mükelleflerinin Sorunları Uluslararası Kongresi Kocaeli Forumu

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde “Vergi Mükelleflerinin Sorunları Uluslararası Kongresi Kocaeli Forumu” gerçekleştirildi.

 

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Forumuna, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren yanı sıra çok sayıda akademisyen, araştırmacı, hukukçu ve öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kocaeli Formunun açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı. Kocaeli Üniversitesi’nin şehrimizin meselelerinde ortak aklın ortaya konulduğu bir merkez haline geldiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversite olarak, şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına daha fazla eğildiğimiz, sorunları ilk elden muhataplarından öğrenebildiğimiz ve akademisyenlerimiz tarafından çözümlerin üretilebildiği yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Kocaeli Forumu; akademisyenleri, iş dünyasını, idareyi, yargıyı ve profesyonel danışmanları bir araya getirerek bir meseleyi her yönüyle değerlendirmeye alacak formatı ile de bir ilk olmaktadır. Bunu mümkün kılan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Kocaeli Forumunun; Kayseri, Ankara, Denizli, Eskişehir, İzmir ve İstanbul illerinde yapılacak forumlara da model teşkil edeceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Akademik açıdan bir saha araştırması mahiyetindeki forumda ortaya konulacak düşünceler ve sorunlar hazır bulunan akademisyenlerimiz tarafından not alınarak ilgili akademik çevrelerle paylaşılacak ve ortaya konulan sorunların çözümü için çalışmalar yapılacak ve çözümler takip eden forumların kongre kısmında sunularak forumlar arasında da zincir kurulmuş olacaktır. Diğer paydaş üniversitelerimiz ile gerçekleştirilecek yerel forumların ardından, 2024 yılında yine Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Forumu’nu gerçekleştireceğiz. 2025 yılında ise yine şehrimizde Global Forumu organize etme gayreti içerisinde olacağız.” diyerek Kocaeli Forumunun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

 

Bir diğer açılış konuşmasında ise Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, bugün burada kıymetli bir etkinlik düzenlendiğine dikkat çekti. Kocaeli Forumunun dünyaya örnek olan, marka değeri yüksek bir foruma dönüşmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Yavuz Demir, dünyanın bir değişim içerisinde bulunduğunu bu değişime ayak uydurmamız gerektiğini aktardı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Kongre Oturumuna geçildi. Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan Üyümez’in yaptığı kongrede; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ak İbn-i Haldun ve Anayasal Belgelerde Vergilendirme Hükümleri, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan Vergi Mükelleflerinin Finansmana Erişimde Sermaye Piyasası Araçlarının Kullanılması, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Gökbel Mükellef Haklarının Korunması Konusundaki Güncel Gelişmeler, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memduh Aslan Vergi Mükellefinin İşletme Sermayesi İhtiyacının Giderilmesi, Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Ağar Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun “Şüpheli İşlem” Hakkındaki “Askıya Alma” Yetkisinin Hukuken Tahlili, Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Somuncu Kaçakçılık Suçlarının Tespiti ile Yargılamada Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Arda Süar Vergi Mükellefinin Yeni Pazarlara Erişiminde Sosyal Medya Reklamlarının Geleneksel Reklam Araçlarına Göre Avantajları ve Gümrük ve Dış Ticaret Danışmanı Mustafa Kemal Bulut İlave Gümrük Vergisi’nin Anayasa’da Yer Alan “Verginin Yasallığı” İlkesi Bakımından Değerlendirilmesi başlıklı bildirilerini sundular.

 

Dijital AltınPuan Lansmanının Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Bihter Esin Yücel Süar’ın yaptığı etkinlik kapsamında, Forum Yöneticiliğinin Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin’in yaptığı Kocaeli Forumu’nda; Vergi Mükellefi Masası, İdare Masası, Yargı Masası ve Danışman Masasında konuşmalar gerçekleştirildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi