26-04-2023

KOÜ, ABD Ölüm Vadisi ve Mojave Çölünde araştırmalar yapacak

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol Amerika Birleşik Devletleri South Dakota School of Mines bünyesinde ki Death Valley, Kaliforniya ve Bullhead City, Arizona jeoloji saha kamplarında üniversitemizi temsilen araştırma faaliyetlerinde bulunacak.

Doç. Dr. Akyol araştırma kapsamında ‘‘Saha kamplarının Death Valley ayağında; Mesozoik kıvrımlar ve Geç Tersiyer Havza ve normal faylanmalar tarafından deforme edilmiş Prekambriyen ve alt Paleozoyik stratigrafik birimlerin ve Tersiyer uzantılı faylanmayla eş zamanlı volkanizma arasındaki saha ilişkilerini haritalanıp incelenmesinde ve su kaynaklarının hidrojeokimyasal açıdan incelenmesinde görev alacağız. Bullhead City, Arizona kampında ise kuzeybatı Arizona bölgesindeki altın madenciliğinin yoğun olduğu arazi çalışma alanlarında Prekambriyen metasedimanları ve Tersiyer volkanik yapıların küçük ve orta ölçekli jeolojik haritalarının yapılmasında, bu yapılarda oluşan jeokimyasal süreçlerin öğrencilere anlatılmasından sorumlu olacağız. Bu çalışmalar paralelinde, South Dakota School of Mines and Technology üniversitesi ile ikili işbirlik anlaşması yapılma aşamasında olunup, bu çalışmalar kapsamındaki destekleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e çok teşekkür ederiz.’’ dedi.