26-04-2023

Dr. Evrim Sarı, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

2022-2023 Bahar Dönemi Kariyer Planlama dersi kapsamında kariyer günleri seminerini 25.04. 2023 tarihinde İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarında görevli Dr. Evrim Sarı'nın ve FEF Kimya Bölümü Kariyer planlaması dersini alan öğrencilerin çevrimiçi katılımı ile gerçekleştirildi.

Dr. Evrim Sarı, hem kamuda akademisyen olmanın hem de kamuda kimyager olarak çalışmanın nasıl olduğunu, kamuda kimyager olarak çalışmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Ayrıca gıda kontrol laboratuvarlarında yapılan kimyasal analizler hakkında bilgiler verdi.

Doç Dr. Seda Karayünlü Bozbaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi sonrasında öğrencilerden gelen çeşitli soruları cevapladı ve bulunduğu kurumda staj olanaklarından yararlanmaları için öğrencilerle iletişim bilgilerini paylaştı. Son olarak kimyagerlik mesleğini en iyi şekilde icra etmek için öğrencilere bölümdeki derslerini özveriyle çalışmak gerektiğini ifade etti.