25-04-2023

KOÜ Sıfır Atık Kulübü ilk etkinliğini düzenledi

Yeni kurulan Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü, 18-24 Nisan geri dönüşüm haftası nedeni ile düzenlediği ilk etkinliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Atık Yönetim Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci’yi konuk etti.

Moderatörlüğünü kulüp kurucu danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un yaptığı çevrim içi konferans kulüp kurucu başkanı GSF Seramik Bölümü öğrencisi Handan Zilal Öcbe’nin açılış konuşması ile başladı. Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci “Sıfır Atığın İçerisindeki Geri Kazanım” konulu konferansında atıkların azaltımı, geri dönüşümü, yeniden kullanılabilirliği, atık çeşitleri, zararları konularında bilgiler verip, farkındalık yaratan ulusal ve uluslararası yürüttükleri projelerden bahsetti. Sıfır Atık Kulübü üyelerinin sorularını yanıtlayıp, başarılar diledi.