03-04-2023

KOÜ’lü akademisyenler, Geleneksel Türk Sanatını Avrupalı öğrencilere tanıttı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları “Erasmus Sharing Cultural Treasure” projesi kapsamında seminer ve workshop düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi İlknur Erbaş ve Öğr. Gör. Dr. Pelin Güleda Karadeniz, Ford Otosan Ortaokulu’nun Erasmus+Strategic School Partership Project “Sharing European Treasure Project” Sharing Cultural Treasure projesiyle gelen (İtalya-Fransa-Portekiz-Finlandiya-İspanya) 37 lise öğrencisi ve öğretmenlerine minyatür sanatı ve uygulama tekniklerini anlattılar.

Türk minyatür sanatı hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, daha sonra minyatür sanatını uygulama imkânı buldu. Workshop sonrası öğrenci ve öğretmenler, yapmış oldukları minyatürleri ülkelerine götürdüler.