20-04-2023

Rektörümüz Avrupa Üniversiteler Birliği EUA Genel Kuruluna katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Polonya Gdansk Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Üniversiteler Birliği EUA Genel Kuruluna katıldı.

Avrupa Üniversiteler Birliği EUA Genel Kurulunda Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün de içinde bulunduğu Türk Delegasyonunun talebi ve yönlendirmesi ile çeşitli Avrupa ülkelerinden katılım sağlayan üyeler 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde kaybettiğimiz öğrenci ve öğretim elemanlarımız için saygı duruşunda bulundu.

Genel Kurul'da Türkiye olarak destek verdiğimiz ve 2023-2027 dönemi için başkan seçilen İspanyol Josep Garell ve seçilen yönetim kurulu ile sıcak temaslar kuran Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptığı açıklamada, "Üniversitelerimizin Avrupa'da hak ettiği konumu alması için bu organizasyona katılımı teşvik eden YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar'a, bizimle beraber genel kurula katılan Sayın Naci Gündoğan hocamıza ve rektörlerimize teşekkür ederiz." dedi.