Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-04-2023

Yüz binlere ulaşmayı hedefliyoruz

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi’nden Bilsen Bilgili öğrencilerin kariyerleri ve gelecekleri açısından Yetenek Kapısına üye olmaları gerektiğinin altını çiziyor.

 

Üniversitemiz radyosu Radyo K.İ’ ye konuk olan Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Bilsen Bilgili KAGEM hakkında merak edilen sorularımızı yanıtladı.

 

İlk olarak Kariyer Geliştirme Merkezinin kuruluşunu, kuruluş sürecini ve merkezin işlevi konusunda bizleri aydınlatan Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Kocaeli üniversitesinin birçok programda projede önde gelen üniversiteler arasında geldiğini söyledi

 

Kariyer geliştirme merkezinin amacına da değinen Doç. Dr. Bilsen Bilgili, başta Kocaeli üniversitesi öğrencileri olmak üzere tüm Türkiye gençlerinin dünyadaki insan kaynağı ve iş gücüyle rekabet edebilir bir yere ulaşması ve yaptığı işleri, faaliyetleri daha etkin daha verimli düzeye getirmesinin çok önemli olduğunu ve kurumun asıl amacının nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olduğunu söyledi.

 

KAGEM’ in ilk kurulduğunda Yetenek Kapısıyla tanıştığını söyleyen Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Yetenek Kapısı platformundan bahsederken iş ilanları, staj ilanları, etkinlikler ve fuarlar gibi birçok imkânın olduğunu söyledi. İş bulma ve öğrenciyi sektörle bir araya getirme noktasında gerçekten yararlı bir internet platformu olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bilsen Bilgili, 30 bin kayıtla üniversite sıralamasında Kocaeli Üniversitesinin iyi bir yerde olduğunun altını çizdi.

 

Kariyer Geliştirme Merkezine bağlı olarak yürütülen Kariyer planlama dersinin işleyişine ve kariyer danışmanlığı faaliyetlerine de değinen Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Kariyer planlama dersinin Yetenek TV’de yer alan videoların izlenmesine göre başarılı ya da başarısız olarak öğrencinin not sistemine yansıdığını ve bu konuda Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin %73-80’inin başarılı bir şekilde katılım gösterdiğini dile getirdi. Aynı zamanda üniversitemizde yer alan kulüplerin çok aktif olduğunu ve kulüplerin çok çeşitli kariyer etkinlikleri düzenlediğini aktaran Doç. Dr. Bilsen Bilgili, bu noktada kulüplerin yapmış olduğu etkinliklerin daha düzenli olması adına katkı sağladıklarını dile getirdi.

 

Merkeze başvuran öğrenci profilinden de bahseden Doç. Dr. Bilsen Bilgili, sadece öğrencilerin değil firmalarında merkeze danıştığının altını çizerek aktif öğrencilerin staj noktasında mezun öğrencilerin ise istihdam noktasında merkeze başvurduğunu dile getirdi. Bu konuda firmaları, aktif öğrencileri ve mezun öğrencileri bir araya getiren bir sisteme sahip olduklarını aktaran Doç. Dr. Bilsen Bilgili, birçok iş birliği sayesinde aktif öğrencilere staj ve mezun öğrencilere de istihdam imkanları sağladığını aynı zamanda bunları düzenli bir şekilde yürütebilmek adına çok çalıştıklarını ve hala projeler için protokol imzalamaya devam ettiklerinin altını çizdi.

 

‘’Her Şeyden Önemlisi Şeffaflık ve Dürüstlük’’

Kariyer merkezinin hizmet verirken en çok dikkat ettiği noktalardan bahseden Doç. Dr. Bilsen Bilgili, kalite odaklı yol aldıklarını ve ‘’Yeteneğiniz Bizim Kalitemiz’’ sloganıyla öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini aynı zamanda bunları yaparken danışanların memnuniyetinin en çok dikkat edilen nokta olduğunun altını çizdi. En temelde amaçlarının dürüstlük, şeffaflık ve hedef kitlelerine kaliteli hizmet vermek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün bu konudaki hassasiyetinin ekip olarak kendilerini motive ettiğini dile getirdi.

 

Mezun veri sisteminin önemli bir sayıya ulaştığına da değinen Doç. Dr. Bilgili teknik kısımların düzenli erişime açılmasından sonra yüz binlere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

 

‘’Bizi Takipte Kalsınlar’’

Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Bilgili, Yetenek kapısına kesinlikle üye olunmasını isteyerek şimdiki neslin teknolojiyi çok iyi bir şekilde kullandığını ve  ‘’KOÜ KAGEM’’ uzantılı adresli hesapları takip etmeleri gerektiğini, bu sayede karşılarına çıkacak olan kariyer odaklı etkinliklerden faydalanabileceklerini dile getirdi.

 

Röportajın tamamını www.radyoki.net adresinden dinleyebilirsiniz.

 

Muhabir: Mehmet Karakuş Kameraman: İrem Sudet Gülaydın

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi