Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-04-2023

Hereke Asım Kocabıyık MYO’da “Tekstil Sektöründe Uygulanan Yenilikler” paneli düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO Tekstil Teknolojisi Programı’nın organizasyonunda “Tekstil Sektöründe Uygulanan Yenilikler” konulu panel düzenlendi. Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Toprak Temel’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak; Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş.’de Kumaş Satın Alma Yöneticisi olarak görev yapan Tekstil Mühendisi Kerim Ekizoğlu, LC Waikiki’de Senior Designer (Kıdemli Tasarımcı) olarak çalışan Filiz Közen ve Reha Tekstil Dış Tic. ve San’nin Senior Designer’ı Mustafa Aydın katıldılar.

 

Tekstil sektöründeki yenilikler üzerine bilgi ve deneyimlerini aktaran konuşmacılar, özellikle sektörde sürdürülebilirlik, tasarım ve üretim süreçlerinde dijital dönüşüm ve yeni nesil ürünlerin önemini vurguladılar. Panel, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Azizağaoğlu, Tekstil Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Emine Demircili ile 1. ve 2. sınıf öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi. Katılımcıların sorularının yanıtlanması üzerine panel sona erdi.

 

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu; tekstil sektöründe son yıllarda öne çıkan çevre dostu üretim ve ürünlerin gelecekte daha çok önem kazanacağını ifade ederek, sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri öğrencilerimize aktaran konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi