14-04-2023

KOÜ ile OTOKAR arasında iş birliği imzalandı

Kocaeli Üniversitesi ile OTOKAR Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve çok sayıda bilimsel faaliyetler yürütmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolü üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt imzalarken OTOKAR adına ise İnsan Kaynakları Direktörü Berent Ergin imzaladı. Protokolde Kocaeli Üniversitesi'nden Prof Dr. Şeref Soylu, Teknoloji Transfer Ofisi ekibi ile OTOKAR firma yetkilileri hazır bulundu.

Kocaeli Üniversitesi olanakları ve akademik potansiyeli hakkında bilgilerin aktarıldığı ve Otokar Ticari Araçlar Mühendislik Grup Direktörü Erdal Usta tarafından üniversitemiz heyetine üretim ve test süreçleri ile ilgili bilgiler verildiği protokol kapsamında OTOKAR fabrikası gezildi. Ziyaret kapsamında elektrikli otobüste de incelemelerde bulunuldu.