Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-04-2023

Hereke Asım Kocabıyık MYO’da “Görüntü İşleme Sistemleri” paneli düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO, düzenlediği çevrim içi panellere bir yenisini daha ekledi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Uğur Yücel’in üstlendiği “Görüntü İşleme Sistemleri” konulu panelde OMRON Türkiye Görüntü Analiz Sistemleri Uzmanı Hasan Özay bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

 

Okul Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu açılış konuşmasında 2000 yıllardan itibaren yüksek hızla gelişen teknolojinin yaşam şeklini değiştirdiğini, görüntü işleme teknolojilerinin farklı alanlarda yaşam şeklimizi kolaylaştıracak yönde değiştirdiğini örneklerle açıkladı. Araştırma Üniversitesi olma yolunda Sanayi Üniversitesi iş birliğini çok önemsendiğini, Üniversitelerin akademik çalışmaları ile üretim sektöründeki hızlı değişimlere katkı sunduğunu,  bu hizmetleri yerine getirmek için okulumuz altyapısının çok güçlü olduğunu ifade etti. Büyük felaketlerin etkisini en düşük seviyede tutmak için bilimsel çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

OMRON Türkiye Görüntü Analiz Sistemleri Uzmanı Hasan Özay ise sunumunda görüntü işleme ile ilgili endüstride hangi ürünler kullanılmaktadır? Kalite kontrol işlemleri için görüntü işleme teknolojilerinden nasıl yararlanabiliriz? 3 boyutlu görme ile 2 boyutlu görme arasındaki farklar nelerdir? Sorularına açıklık getirdi.

 

“Omron ara yüzlerinin ortak özelliği olan “Gravity And Area Tool” ile asıl nesnelerin tespit edilmesini engelleyen farklı renkleri filtre ederek ayırabilme özelliğidir. Shape Search III algoritması birbirine benzeyen birçok öğenin konumunun tespit edilmesi ve ölçeklendirilmesi için kullanılmaktadır. Günlük yaşamda olduğu gibi endüstriyel sistemlerde de ürüne bakış mesafesi görünürlüğe etki etmektedir.” diyen Hasan Özay OMRON Vision ürünlerinin özelliklerine değindi.

 

Panel soruların cevaplanması ile sona ermiştir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi