Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-04-2023

KOÜ Sektör Kampüste Programına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından tanıtılan ‘Sektör Kampüste Programı’na Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım katılarak, iş birliği protokolü imzalandı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı‘nı tanıttı.  Bakan Varank, programın teknoloji ekosistemindeki gelişmeleri öğrencilerle buluşturacağını ve önümüzdeki dönemde yetişmiş insan kaynağı kapasitesini ciddi oranda artıracağını söyledi.

 

Program kapsamında 20 üniversite ve 20 kurum paydaşın katkılarıyla bu bahar dönemi itibarıyla başlatıldı. Bakanlığın yeni platformu Milli Teknoloji Akademisi üzerinden gerçekleştirilen buluşmada ilk etapta 36 ders hazırlandı. Kocaeli Üniversitesi olarak 5 programımızda derslerin verilmesine devam ediliyor. Üniversitemiz de öğrencilerimizin bu imkanlardan yararlanabilmesi için gerekli inisiyatifleri alıyor.

 

Bakan Varank, Öğrencilerimiz sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blokzincirden kuantum hesaplamaya, Java’dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar 36 farklı başlıkta en güncel eğitimleri alıyorlar. Bin 500’ü aşkın öğrenci eğitimlerinin ardından staj imkânı da yakalayacak“ diye konuştu.

 

Program tanıtımının ardından, Sektör Kampüste Programına katkı veren 20 paydaş firma ile 20 paydaş üniversitenin temsilcileri iş birliği protokolünü imzaladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi