Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

11-04-2023

Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya uzmanını konuk etti

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2022-2023 Bahar Dönemi Kariyer Planlama dersi kapsamında kariyer günleri seminerini Enerji Santralleri Kimya uzmanı Kezban Acar'ın çevrimiçi katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2003 mezunu olan Kezban Acar, iş hayatına 2004 yılında sektörde iyi bilinen uluslararası bir enerji firmasında kimyager olarak başlamıştır. Avrupa'nın birçok ülkesinde enerji santrali (EPC Project) kurulumu ve çalıştırılmasında tedarik zinciri küresel teftiş koordinatörü ve kalite müfettişi olarak görev almıştır. Türkiye’ye döndükten sonra bir enerji firmasında birçok proje bitirmiştir. Halen enerji projelerinde kimya ve kalite alanında danışman olarak devam etmektedir.

 

Eski mezunumuz yaklaşık 20 yıllık kariyeri boyunca kimya bölümünden mezun olmanın avantajlarını, çalıştığı sektörün hangi konularda kimya ile ilgisi olduğunu anlattı. Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi, sonrasında öğrencilerimizden gelen çeşitli soruları cevaplayan Acar, bu gibi etkinliklerin üniversite öğrencileri için önemine vurgu yaptı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi