Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-04-2023

Rektörümüz, Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, okul ziyaretleri kapsamında Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti.

 

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı eşlik etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Kasım, fakültenin güncel durumu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

Deprem süreci ile birlikte bölgedeki tarım üretiminin de büyük zarar gördüğünü, bölgenin kalkınmasında önemli bir yer olan tarımın yeniden toparlanması için Ziraat Fakültesi’nin zamanı geldiğinde elinden geleni yapacağına inandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Değişen teknolojiler, tarım alanlarının verimli kullanımı ve yeni bilimsel gelişmeleri toprakla buluşturarak üniversitemizin yüz akı olacak ve ülkemizi gururlandıracaksınız. Bu süreçte sizlere ve yetiştireceğiniz uzmanlara çok önemli görevler düşmektedir. Biliyoruz ki tarımsal üretim bağımsızlığımızın yegane nişanesidir. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişmesinde katkı sağlayacak nesiller sizlerin omuzlarında yükselecektir. Tıpkı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele günlerinde “Ben Türk milletine güvenerek işe başladım” dediği gibi bizler de kendimize ve milletimize güvenmeli, ülkemizi zirai alanlarda da dünya ile yarışır bir konuma getirmeliyiz. Kocaeli Üniversitesi olarak, araştırma üniversitesi haline gelmemiz bu süreçte oldukça önem taşımaktadır. İyi bir başlangıcın yarı yarıya başarı anlamına geldiğini unutmamak lazım.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedeflerini sıralayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, öğretim üyelerinin talep ve isteklerini iletildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi