Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-04-2023

Rektörümüz, İzmit MYO'yu ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, okul ziyaretleri kapsamında İzmit Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

 

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı eşlik etti. İzmit MYO Müdürü Doç. Dr. Erhan Gengeç, okulun güncel durumu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

Deprem sürecince İzmit MYO öğrencilerinin arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmayı istemelerinin gurur verici olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Meslek erbaplarını yetiştirmek ve kalifiye personeller olarak sektöre kazandırmak ülkemizin kalkınması için büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte sizlere ve yetiştireceğiniz uzmanlara çok önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişmesinde katkı sağlayacak nesiller sizlerin omuzlarında yükselecektir. Tıpkı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele günlerinde “Ben Türk milletine güvenerek işe başladım” dediği gibi bizler de kendimize ve milletimize güvenmeli, ülkemizi havacılık alanında dünya ile yarışır bir konuma getirmeliyiz. Kocaeli Üniversitesi olarak, araştırma üniversitesi haline gelmemiz bu süreçte oldukça önem taşımaktadır. İyi bir başlangıcın yarı yarıya başarı anlamına geldiğini unutmamak lazım.” diyerek Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedeflerini sıraladı.

 

İzmit MYO’daki laboratuvarları gezen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, laboratuvarlarda yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi