Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-04-2023

Kocaeli Üniversitesi, Kahramanmaraş Depremleri Saha İnceleme Raporu’nu yayınladı

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği İnşaat Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği akademisyenlerinin hazırladığı “Kahramanmaraş Depremleri Saha İnceleme Raporu”, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e takdim edildi.

 

Kahramanmaraş (Pazarcık Mw 7.7 ve Elbistan Mw 7.6) depremleri sonrası, bölgede incelemelerde bulunan Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik ile İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mücahit Opan öncülüğündeki saha ekipleri, saha inceleme raporunu tamamlayarak, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e sundu.

 

Jeolojik Tespit ve Değerlendirmeler, Jeofizik Tespit ve Değerlendirmeler, Derpemin İkincil Etkileri, Yapısal Tespit ve Değerlendirmeler, Afet Yönetimi ve Zarar Azaltma Çalışmaları Ön Değerlendirmesi ile Sonuçlar ve Öneriler’in yer aldığı başlıklardan oluşan raporu hazırlayan saha ekibinde; Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik ile İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mücahit Opan yanı sıra Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş, Doç. Dr. T. Serkan Irmak, Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç, Yük. Müh. Aybala Büşra Çalışkur, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Erkan Akpınar, Dr. Öğr. Üyesi Hilal Meydanlı Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Engin, Arş. Gör. Dr. Onur Öztürk, Arş. Gör. Ömer Faruk Behçet, Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Temel Temiz, Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Hasan Sinir ve Kocaeli Valiliği’nden Yük. Müh. Ömer Faruk Özberk yer aldı.

 

Kahramanmaraş Depremleri Saha İnceleme Raporuna ulaşmak için;

https://www.kocaeli.edu.tr/KOU_DEPREM_RAPORU1.pdf

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi