Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-04-2023

Ar-Ge Süreçlerinde Küresel Dönüşümler ve Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim

Kocaeli Üniversitesi’nde “Ar-Ge Süreçlerinde Küresel Dönüşümler ve Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim" başlıklı konferans düzenlendi.

 

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Dekanlar, Müdürler, kalite elçileri ile akademisyen ve idari personel katılım gösterdi. Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt’ün yaptığı konferans Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalınlı tarafından verildi.

 

Konferansın selamlama konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı. Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana gösterdiği dinamizm ve kararlılıktan ödün vermeden büyüdüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi; uluslararası perspektifte bir dünya görüşüyle yapılanmış, bilinir, görülebilir bir kurum olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim geleneğine yaraşır bir üniversite olmayı hedeflenmektedir. Kurulduğu günden beri öğrenci ve öğretim üyesi sayılarının yanı sıra, yapılan yayın ve araştırma faaliyetleri, teknik donanım, çağdaş dünya üniversiteleriyle uyumlu iş birlikleriyle sürekli gelişme gösteren Kocaeli Üniversitesi nitelikli ve özverili kadrosuyla da ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleştirilmesinde önemli hizmetleri bulunmaktadır.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin üretim teknolojileri ve alt alanlarıyla ilgili başarılı çalışmalar yürüttüğünü, bünyesindeki çok sayıda Araştırma Merkezleri, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkıyla, Üniversite Sanayi iş birliği kapsamındaki Ar-Ge çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyerek ilerlediğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversitemiz araştırma geleneğinden aldığı güçle bundan sonraki süreçte de gerek Ar-Ge faaliyetleri gerekse de çözüm odaklı projeler üretilmesi bakımından daha da başarılı çalışmalar üreteceğine gönülden inanıyor ve değerli çalışma arkadaşlarımıza güveniyorum. Mevlâna Celaleddin-i Rumi “Çalış, çabala, nura ulaş” der. Sağlıklı bir çalışma eninde sonunda başarıya ulaşacaktır. Bizler de bu anlayışla çalışmalarımızı çabalarımızla desteklemeli ve yılmadan üretmeliyiz. Kendinize inanırsanız ve cesaretiniz varsa, kararlıysanız, kendinizi o işe adarsanız ve yaşamdaki küçük şeylerden fedakârlık edip daha değerli olanların bedelini ödemeye hazırsanız, yapabilirsiniz ve mutluluğu yakalarsınız. Biz sizlerle ve arkadan gelenlerle en iyisini başaracağımıza inanıyorum.” diyerek Prof. Dr. Adem Kalınlı tarafından aktarılacak bilgilerin çok büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalınlı “Ar-Ge Süreçlerinde Küresel Dönüşümler ve Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim" başlıklı konferansını gerçekleştirdi. Üniversite Sıralama Sistemleri, Türkiyedeki Üniversitelerinin Durumu, Yeni Yükseköğretim Sistemi ve Yükseköğretimde Stratejik Yönetim, Yükseköğretimde Performans Yönetimi (Kurumsal Karne Modeline Dayalı AVESIS ve APSIS Örneği), Araştırma Üniversitesi Performans Göstergeleri, Yükseköğretimde Veri Yönetimi ve Ar-Ge Yönetimi, Açık Arşiv ve Açık Bilim, Kocaeli Üniversitesine Yönelik Değerlendirmeler, Yükseköğretim Kurumlarındaki Başarılı Uygulama Örnekleri gibi konu başlıklarında bilgilerini aktaran Prof. Dr. Adem Kalınlı, araştırma üniversitesi olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma potansiyelini taşıdığını ve bunun için de atılması gereken adımları aktardı.

 

Konferansın sonunda, atılan adımlarla Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda doğru adımlarla ilerlediğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, böylesine bilgilendirici bir konferans verdikleri için de ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalınlı’ya teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi