Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-04-2023

Kocaeli Üniversitesi bilimle toplumu buluşturacak

“Bilimin Kamusal İletişimi” projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından kabul edildi.

 

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Meral Çakır Çifter, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Özkan ve Hereke MYO öğretim üyesi Doç. Dr Aysen Şimsek Kandemir’in “Bilimin Kamusal İletişimi:  Devlet Üniversitelerinin Bilim İletişiminde Dijital Medya” projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından kabul edildi.

 

Bilimle toplumu buluşturmaya büyük önem verdiklerini ve bunun toplumsal fayda odaklı yaklaşımın gereği olduğunu kaydeden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, projeyi hazırlayan ekiple bir toplantı yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt’ün de katıldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Cantürk, bilim iletişiminde üniversitenin daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini, projeyle bu konuda önemli bir adım atılacağını söyledi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücü olduğu proje Giresun Üniversitesi’nin ortaklığı ile yürütülecek. Giresun Üniversitesi’nden İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Barış Yetkin ve Öğr. Gör. Nedim S. Bilecen proje ekibinde bulunuyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi