06-04-2023

KOÜ, İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi almaya hak kazandı

Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi aracılığıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun incelenmesi sonucu “İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.

24 Mart 2023 tarihli ve TR-İHA-E-103 No’lu yetki belgesi sayesinde Üniversitemizde İHA 1 Ticari Pilotu Eğitimi ve Sertifikasyon işlemleri yürütülecektir. Eğitim verme lisansı olan hocalarımız Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Kaya, Doç. Dr. Didem Rodoplu Şahin, Doç. Dr. Onur Çoban ve Öğr. Gör. Dr. Barış Önen, üniversitemizin Sürekli Eğitim ve Araştırma Uygulama Merkezi’nde açılacak 36 saatlik İHA 1 Ticari Pilotu Eğitimi kursunda eğitmen olarak görev alabileceklerdir. Kurs programı sonunda verilecek sertifika ile kursiyerler İHA 1 sınıfına ait insansız hava araçlarını kullanma yetkisi kazanacaktır. Bu sertifikasyon kurs programı sayesinde hava trafiği güvenliği açısından sertifikalı ve kayıtlı kullanıcı gerekliliğine yönelik önemli ölçüde katkı sağlanacaktır.