Hızlı Erişim
Haberler
Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nün organizasyonun da “Üretim Sistemleri Tasarım, Üretim ve İnstalasyon Süreçleri” konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Evren Kutlu’nun üstlendiği panelde Impro Company Arge Genel Müdürü Çağlayan Altay mekanik ve elektronik tasarım üzerine bilgi ve deneyimini de paylaştığı eğitim gerçekleştirdi.
Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ece Simooğlu Sarı açılış konuşmasında, öncelikle yaşadığımız birkaç yıllık zorlu pandemi ve deprem süreçlerinde, eğitimimizin yüz yüze devam etmekte kesintiler yaşadığından, sanayi ile olan bağımımızı koparmamak adına, öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim vermek, sadece dersle öğrenmek, sanayiden de faydalanabilmek, onlara da bu kapılara açmak adına ekstra bir çaba sarf edilmekte olduğuna değindi. Firmaların eğitime katkı sunma isteği bizleri bir araya getirdi. Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olması hedeflerine de paralel olarak, okulumuzun Elektronik ve Otomasyon bölümünde, bugün sonuncusu gerçekleşecek olan 5 panellik bir faaliyet sürdürüldü. Katılımcılarımızın ve öğrencilerimizin elde edebilecekleri bilgilerini bir ömür boyu kullanabilmelerini diliyoruz. Organizasyonumuzda görev alan öğretim elemanlarına ve panelistimiz Çağlayan beye teşekkürlerini ilettiler.
Panelist Çağlayan Altay, Cengiz Makine firmasının kuruluş, gelişme ve Impro Company şirketi ile birleşme aşamalarını anlatırken, tasarım faaliyetlerinde günümüzdeki yetkin konuma nasıl geldiklerini açıkladı. Araç motoru için dizel enjektör sistemleri üreten firmanın bir yandan imalatı gerçekleştirirken kullandıkları makineleri da tasarlamakta ve imal etmekte olduklarını, hatta bu makineleri diğer fabrikalar için de yaptıkların belirtti.
Arge birimi de olan firmanın, Arge faaliyetlerinin önemli bölümünü makina tasarımını yaparken, bu tasarımların imalatı ve fabrika içi, dışı, yurt içi ve yurt dışı siparişler alarak onları teslim ettiklerini vurguladı. Makina mekanik ve elektrik tasarımı ile imalatını ve gerek fabrika için gerekse fabrika dışı, Meksika ve Çin gibi ülkedeki diğer fabrikalarına montajlarını yaptıklarını belirttiler. Hidrolik ve servo sistemlerle yükleme boşaltma makineleri, kalite kontrol yapan robotik sistemleri olduğunu, hassasiyet ve düşük tolerans içeren bir çok işi kameralar kullanan robotik sistemler ile yapmaya çalıştıklarını ilettiler. Devamında, • Mekanik tasarımda dikkat edilmesi gereken konular • Mekanik montajda dikkat edilmesi gereken konular • Mekatronik sistem tasarımı • PLC ve ekran programlarının önemi • Proje Örnekleri‘ni içeren bir sunum gerçekleştiler.
İLETİŞİM/ADRES
+90 (262) 303 10 43
+90 (262) 303 10 43
kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi
Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi
41001, İzmit/KOCAELi