Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

02-04-2023

En girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasındayız

TÜBİTAK’ın hazırladığı 2022 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50 üniversite belirlendi. Listede Kocaeli Üniversitesi de en girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında olma başarısı gösterdi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Sonuçları Töreni’nde TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2022 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı. Endekse giren ilk 50 üniversitenin davet edildiği törene üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt katılım sağladı.

 

Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin tetiklenmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla, Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi hazırlandı. Bu yıl endeks ile üniversiteler, “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “iş birliği ve etkileşim” ile “ekonomik katkı ve ticarileşme” olmak üzere 4 boyut altında 23 göstergeye göre sıralandı. Endeks sıralamasına öğretim üyesi sayısı 50'nin üzerinde olan 192 üniversite dahil edildi. Bu kapsamda da Türkiye'de ilk 50 üniversite belirlendi. Kocaeli Üniversitesi de her yıl olduğu gibi bu yıl da en girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında yer aldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi