30-05-2023

Kocaeli Üniversitesi araştırma üniversitesi olma yolunda sosyal bilimlerde de ivmeyi artırdı

Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve bu anlamda pek çok farklı alanda atılımlar gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi, sosyal bilimler alanında da ivmesini arttırdı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanan 'Motor Teknolojileri' alanında Uzmanlaşan Üniversiteler arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi, sosyal bilimler alanında da yakaladığı yükselen ivme ile araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi 2020-2023 yılları arasında SSCI, A&HCI ve BKCI-SSH' de indekslenen ve Sosyal Bilimler alanındaki yazarlara ait yayınlardan en çok atıf alanları içeren liste açıklandı;