29-05-2023

Kocaeli Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Motor Teknolojileri” alanında Uzmanlaşan Üniversite olarak seçilmesi kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Anabilim Dallarında, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde “Motor Teknolojileri Alanında Uzmanlaşan Üniversite Toplantısı” gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve araştırma görevlileri katılım gösterdi. Açılış konuşmasını Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt yaptı.

Etkinlikte Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Engin Özdemir, Doç. Dr. Ersoy Beşer, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Kerem Küçük, Doç. Dr. Metin Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Sabri Çamur elektrik motorları; Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Çanakçı, Dr. Ertan Alptekin, Prof. Dr. Ahmet Necati Özsezen, Doç. Dr. Hakan Köylü ve Doç. Dr. Ali Türkcan, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Şeref Soylu ve Doç. Dr. Meltem Yıldız içten yanmalı motorlar; Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Sinan Fidan ve Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Şeref Soylu gaz türbinli motorlar ve sistemleri;  Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. Hakan Atapek ve Doç. Dr. Enbiya Türedi, Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Uçar motor malzemeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantı, akademisyenlerin soru-cevapları ile sonlandırıldı.