29-05-2023

Turizm Fakültesi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsüne teknik gezi düzenledi

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi İstanbul/Üsküdar-İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti.

Ziyarete Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Dekan Yardımcısı Doç.  Dr. Dilek Dülger Altıner, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca, Fakülte Sekreteri Eyüp Altındağ, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Akdemir, Öğr. Gör. Dr. Alican Akçiçek, Arş. Gör. Koray Güzey ve fakülte öğrencileri katılım gösterdi.

Enstitü Müdür Yardımcısı Yasemin Karadaş, Araştırma Bölümü usta öğreticisi Özge Özkan, Yiyecek-İçecek Hizmetleri usta öğreticileri Berna Yılmaz ve mezun Firuze Arslan; Türk, Osmanlı ve dünya mutfaklarına hakim, uluslararası yetkinlikte profesyonellerin yetiştirilmesini amaçlayan Enstitüye bağlı Türk Mutfak Sanatları Atölyesi hakkında bilgiler verdi. Türk Mutfağı Haftası kapsamında yapılan etkinlikler tanıtılarak ziyaret kapsamında müze gezisi ve butik çikolata üretim atölyesinde çikolata yapımı workshopu düzenlendi. Usta öğretici Berna Yılmaz, çikolatanın tarihi, üretim süreci, çikolata markalarının oluşum süreçleri ve saklama koşulları hakkında katılımcıları bilgilendirerek geziyi sonlandırdı.