Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-05-2023

Araştırma üniversitesi olma yolunda, Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi ve Elsevier Yayınevi işbirliğiyle "Yazar/Makale Çalıştayı" düzenlendi.

 

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elit Öğüt ile Elsevier yöneticileri ve akademisyenler katılım sağladı.

 

Çalıştay açılış konuşmasında, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, çalıştayın Kocaeli Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti. "Araştırma üniversiteleri, bilimsel keşifleri ve yenilikleri teşvik etmek için büyük bir potansiyele sahiptirler. Bu nedenle, Kocaeli Üniversitesi olarak araştırma faaliyetlerimizi daha da geliştirmek ve uluslararası arenada tanınmış bir araştırma üniversitesi haline gelmek istiyoruz." diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, araştırma üniversitesi olmanın ne tür katkılar sağlayacağını aktardı.

 

Araştırma üniversitesi olmanın sadece öğretim üyelerine değil öğrencilere de önemli katkılar sunacağına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Araştırma üniversitesi olma hedefimize ulaşmak için hepimizin katkısı çok önemlidir. Bugün burada bir araya gelerek, bilimsel keşifler yapmak ve toplumsal sorunlara çözümler üretmek için önemli bir adım atıyoruz. Birlikte çalışarak, daha iyi bir gelecek için gerekli olan bilgiyi ve becerileri üretebiliriz. Bu çalıştayın, üniversitemizin araştırma üniversitesi olma hedefimize ulaşmamızda bize katkı sağlamasını temenni ediyorum.' dedi.

 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Çalıştayda, Elsevier Bölge Direktörü Tayfun Başal, Saide Sak ve Banu Bayram tarafından 'Araştırma Üniversitesi olma Yolunda Kocaeli Üniversitesi Mevcut Durum Analizi ve Hedefler' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştayda ayrıca Prof. Dr. Müslüm Arıcı makale yazımında tecrübelerini paylaştı.

 

Soru cevap bolumu sonrasında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt'ün yaptığı kapanış konuşması ardından çalıştay sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi