Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-05-2023

HİT Atölye, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Genç Merkür Programına Katıldı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi(HİT Atölye), Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 1-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Ankara’da 6’ncısını düzenlediği Genç Merkür programına katılım sağladı. Diğer üniversitelerden gelen yüzlerce başvuru arasından sınırlı kontenjanla kabul alarak Kocaeli Üniversitesini temsil eden HİT Atölye öğrencileri, program boyunca her gün iletişim sektörünün farklı alanlarından konuşmacıları dinleyerek Gençlik ve Spor Bakanlığı adına proje üretme şansı elde etti.

 

Türkiye’deki İletişim Fakültesi öğrencilerini bir araya getirerek sektörden uzmanlarla buluşmalarını amaçlayan Genç Merkür programı bir haftalık süresi boyunca gençler için verimli bir öğrenim alanı oldu. “LinkedIn’de Etkili Profil Oluşturma” semineri veren Gamze Nurluoğlu’ndan “Etkili CV Hazırlama” semineri veren Prof. Dr. Senem Gençtürk Hızal’a kadar sektörün farklı alanlarında yetkin olan isimler öğrencilerle buluştu. Seminerlerin yanında öğrenciler “Reklam Ağları Örüyoruz” başlığı adı altında Aziz Yayla'nın ve Amaç Ukav'ın verdiği bilgiler doğrultusunda reklam senaryosu yazmayı da deneyimledi.

 

Bunlara ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal medyadaki görünürlüğünü arttırmak için projeler hazırlayan öğrenciler programın son gününde hazırladıkları projeleri sunarak sahne tecrübesi yaşamış oldu. Genç Merkür ile alakalı olarak program sorumlusu Adeviye Uzunoğlu, “Genç Merkür şu an Türkiye’de İletişim Fakülteleri için düzenlenen tek iletişim programı. Bu program sayesinde biz, iletişim alanında çalışacak öğrencilerimize kendilerini gösterebilecekleri ve sektörden insanlarla birebir iletişim kurabilecekleri bir alan yaratmak istiyoruz. Katılan öğrenciler şu ana kadar %90’ın üzerinde bir memnuniyet derecesiyle programı çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Bu da bizim daha hırslı bir şekilde programa devam etmemizi sağlıyor.“ dedi ve projesini tamamen sunmuş olan bütün öğrencileri tebrik etti.

 

7 Mayıs günü öğrencilerin geri dönmesiyle son bulan programa isteyen katılımcılar daha sonra mentör olarak geri dönebilecek ve programa yeni katılacak öğrenciler için yol gösterici görevi üstlenebilecekler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi