29-05-2023

Rektörümüz, İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, okul ziyaretleri kapsamında İlahiyat Fakültesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren eşlik etti. Ziyarette fakülte öğretim üyeleriyle bir araya gelinerek bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak İlahiyat Fakültesi’ni tanıtan bir video gösterimi yapıldı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise yaptığı konuşmada, yeni bir fakülte olmalarına rağmen önemli mesafeler kat ettiklerini ifade etti. Fakülte içerisinde bir uyum olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Kahraman, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün hedef olarak belirlediği araştırma üniversitesi olma yolunda İlahiyat Fakültesi olarak her zaman destek vereceklerini vurguladı.

İlahiyat Fakültesi’nin üniversitemizin en değerli birimlerinden birisi olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “İlahiyat Fakültesi'nin büyük bir misyonu ve sorumluluğu bulunmaktadır. Günümüzde, toplumumuzda maneviyata duyulan ihtiyaç artmaktadır. Modern yaşamın getirdiği zorluklar, bireyleri daha derin düşüncelere ve anlamlı bir yaşama yönlendirmektedir. Maneviyat, insanların hayatlarında anlam ve amacın arayışında önemli bir rol oynamaktadır. İlahiyat fakülteleri, bu ihtiyaca yönelik olarak önemli bir görev üstlenmektedir. Sizlerin bilgeliği ve öğretisi, toplumumuzdaki manevi ihtiyaçları karşılamada önemli bir rol oynayacak ve insanların ruhsal zenginliğini artıracaktır.” dedi.