Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-05-2023

7th MAYDAY 2023 Kocaeli Üniversitesi'nde Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi'nde ev sahipliğinde geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen 7. MAYDAY; Breast Global, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu, Meme Cerrahisi Derneği, SENATURK ve Kocaeli Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği'nin destekleriyle düzenlendi.

 

Bu yıl “Meme Kanseri Yönetiminde Yeni Teknikler” temasıyla 26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 7. MAYDAY, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygumala Merkezi'nde yapılan açılış töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Guys and St. Thomas Hastanesi'nden Ashutosh Kothari yaptı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptığı konuşmada meme kanserinin dünya çapında oldukça yaygın bir kanser türü olduğuna dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Meme kanserinin tedavisi yeni tekniklerin ortaya çıkmasıyla yıllar içinde önemli ölçüde gelişti ve uzun bir yol kat etti. Bu teknikler, meme kanseri hastaları için umut veriyor. Bizlerde burada iki gün boyunca meme kanserinin tedavisi için kullanılan en son teknikleri tartışacağız.' dedi. Guys and St. Thomas Hastanesi'nden Ashutosh Kothari ise burada bulunmaktan ve böylesine önemli bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından, ilk oturuma geçildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Zafer Utkan ile Prof. Dr. Can Atalay'ın yaptığı İlk oturumda Marc Thill, Thorsten Kuhn ve Yazan Masannat konuşmacı olarak yer aldı.

 

Uluslararası ve ulusal çok sayıda davetli konuşmacının yer aldığı ve iki gün süren toplantı aynı zamanda Youtube'tan da canlı olarak yayınlandı. Toplantı da yapılan konuşmaların yanı sıra ikinci gün Mini-SENUS adı altında meme ultrasonografisi ve girişimsel işlemler konulu çalıştay gerçekleştirildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi