Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-05-2023

Kocaeli Üniversitesi ile Linde Opsan arasında işbirliği protokolü imzalandı

Sanayi işbirliklerini her geçen gün güçlendiren ve işbirliklerinin sayınını artıran Kocaeli Üniversitesi ile yeni nesil elektrikli araçların batarya taşıyıcılarının üretiminde geniş bir pazar payına sahip olan Linde Opsan arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

Protokolü üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Linde Opsan adına Genel Müdür Emir Behlil imzaladı. Protokol ile yüksek mukavemetli saç malzemelerin roll form ve stretch bending prosesleri ile şekillendirerek otomotiv parçalarının üretimini de gerçekleştiren ve yürüttüğü AB Eurostar projesi ile de otomotivde önemli bir yan sanayi kuruluşu olan Linde Opsan ile Araştırma Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan ve hayata geçirdiği işbirlikleriyle her geçen gün daha fazla adından söz ettiren, son olarak da YÖK tarafından Motor Teknolojileri alanında Uzmanlaşan Üniversiteler arasında seçilen Kocaeli Üniversitesi arasında işbirliklerini güçlendirmeyi ve orak projeler yapmayı kapsıyor.

 

Linde Opsan Genel Müdürü Emir Behlil, Fabrika Direktörü İlker Kuzucu, İnsan Kaynakları Yöneticisi Suat Arslanbulut, Mühendislik ve Ar-Ge Müdürü Olcayto Güleç ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Elif Öğüt, TTO Müdürü Doç.Dr. Mihriban Civan ile TTO yetkilileri ve Linde Opsan ArGe personellerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda işbirliği konu başlıkları üzerine kapsamlı bilgi paylaşımı sağlandı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi