Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-05-2023

Üniversitemizin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi yayınlandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması yeni dönem verileri ile güncellenerek yayınlandı.

 

TÜBİTAK tarafından “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” 2023 yılı çalışmasının sonuçlarının ilan edilmesi ve bilgi paylaşımı amacıyla çevrimiçi bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın moderatörlüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın katılım gösterdiği toplantıda üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt yer aldı.

 

Üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlamak amacıyla yayınlanan Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi’nde Kocaeli Üniversitesi’nin de yetkinlik haritasının açıklandı. Çalışmada; 132 alt araştırma alanı temelinde hesaplamalar yapılmış ve grafik çizilmesi için yeterli minimum veri sayısına sahip 130 alt araştırma alanına ait grafikler hazırlandı. Analize tabi tutulan araştırma alanları, önceki çalışmada kullanılan alan sınıflaması üzerinden TÜBİTAK danışma ve grup yürütme kurulu ile araştırma merkez ve enstitülerinden yetkin uzmanların değerlendirmeleri; “All Science Journal Classification”(ASJC) sınıflandırması; ülkemizin çeşitli politika belgelerinde yer bulan güncel ülke ihtiyaçları ve güvenliği açısından kritik alanlar ile üniversitelerin eğitim alanları dikkate alınarak oluşturuldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi