Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

24-05-2023

“Medikal Teknolojiler ve Uluslararası Araştırma” Semineri Gerçekleştirildi

Üniversiteler arası ortak çalışma ve işbirliği amacıyla Kocaeli Üniversitesi’ni ziyaret eden, İngiltere Anglia Ruskin Üniversitesinden bir heyet tarafından, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Özkan'ın moderatörlüğünde Tıp Fakültesi konferans salonunda seminer gerçekleştirildi.

 

Seminerde, Prof. Dr. Arif Özkan, Doç.Dr. Talip Çelik, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Mutlu ve Nurettin Arıkan'ın KOÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nün Biyomekanik Laboratuvarları hakkındaki sunumlarının ardından İngiltere Anglia Ruskin Üniversitesi Araştırma ve İnavosyon Sorumlusu Prof. Dr. Barbara Pierscionek, Medikal Teknoloji Araştırma Merkezi Direktorü Prof. Dr. Graham Ball Tıbbi  ve Medikal Cihaz Teknolojileri Araştırma Birimi Sorumlusu Dr. Stephen Hughe kendi üniversiteleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptılar. Soru cevaptan sonra seminer Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım uluslararası alanda üniversitelerimiz arasındaki iş birliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek iş birliğinin güçlenerek devam etmesine ve önümüzdeki süreçlerde de bu tür etkinliklerin sayısının arttırılmasının temenni ederek iş birliğinde emeği bulunanlara ve üniversitemizi ziyarette bulunan İngiltereli heyete teşekkür etti.

 

Seminerinden önce İngiltere’den heyet, Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM), Protein Araştırmaları Proteomiks, Obezite ve Diyabet Araştırma laboratuvarlarının bulunduğu araştırma merkezlerini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi