Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-05-2023

Rektörümüz, Kurumsal Araştırma-Geliştirme Koordinatörlüğü çalışmalarını yakından takip etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk “Araştırma Üniversitesi Olma” vizyonu çerçevesinde üniversitemizde yeni faaliyete geçirilen Kurumsal Araştırma-Geliştirme Koordinatörlüğü çalışmalarını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çitçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt ile birlikte yakından takip etti.

 

Üniversitemizin en önemli bileşenlerinden olan araştırma alanında üniversitemizi ulusal ve uluslararası seviyede en ileriye taşımak amacıyla yeni kurulan Kurumsal Araştırma-Geliştirme Koordinatörlüğü çalışma toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk üniversitemizin “Araştırma Üniversitesi” olabilmesi için neler yapılabileceği konusunda değerli görüşlerini paylaşmışlar ve belirli bir yol haritası oluşturma konusunda desteklerini ifade etti.

 

Toplantıda, Kurumsal Araştırma-Geliştirme Koordinatörlüğü üyeleri Prof. Dr. Kerem Küçük, Prof. Dr. Olcay Mert, Doç. Dr. Gürler Akpınar ve Doç. Dr. Erhan Gengeç yeni araştırma politikalarının oluşturulması, takip edilmesi ve duyurulması ile ilgili görüşlerini aktardı. Ayrıca araştırma merkezleri, laboratuvarlar, enstitüler ve merkezlerden nasıl en etkin şekilde faydalanabileceği değerlendirildi. Akademide güncel gelişmeler, yön, idare ve kaynakların doğru kullanması adına desteklerin sağlanması kapsamında yapılabilecekler detaylıca tartışıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi