Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-05-2023

KOÜ öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araçlar yoğun ilgi gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Kent Meydanı'nda organize ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Kocaeli Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Mekatronom ve TM Mekatronik kulüplerinin tasarladığı elektrikli araçlar sergilendi.

 

Araçların sergilendiği stantları ziyaret eden rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk öğrencilerin çalışmalarını yakından inceleyerek teknoloji kulüplerinin önemine vurgu yaptı. Rektör Cantürk konuşmasında, Kocaeli Üniversitesi'nin teknoloji ve mühendislik alanındaki gelişmeleri destekleyen bir kurum olarak öğrencilerin proje tabanlı çalışmalara katılımını teşvik ettiğini belirtti.

 

Elektrikli araç tasarımı gibi ileri teknoloji projelerin üniversitenin akademik ve bilimsel çıktılarını artırdığını vurgulayan Rektör Cantürk ayrıca, öğrencilerin böyle projelerle donanımlı mezunlar olarak iş hayatına hazırlandıklarını ifade ederek öğrencileri bu tür teknolojik yenilikleri takip etmeleri ve üretmeleri konusunda cesaretlendirdi.

 

Konuşmasının devamında, Mekatronom ve TM Mekatronik kulüplerinin özverili çalışmalarından ve elektrikli araçların başarılı tasarımlarından bahseden Rektör Cantürk, öğrencileri, bu projelerde gösterdikleri yetenek ve yaratıcılıkları için kutladı. Gelecekte de benzer projelerin üniversite tarafından destekleneceğini belirten Rektör Cantürk elektrikli araç üretiminde öğrencilerin gösterdiği artan ivmeyle daha başarılı sonuçlar elde edeceklerine olan inancını öğrencilerle paylaştı.

 

Rektör Cantürk, son olarak, üniversitenin teknoloji kulüplerine ve öğrencilere sağladığı destekten dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve öğrencilerin pratik becerilerini artırmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi