Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-05-2023

Kocaeli Üniversitesi firma ziyaretlerine devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Elif Öğüt ve Teknoloji Transfer Ofisi ekibi sanayide sektöründe öncü kuruluşlar ve Ar-Ge yönünü güçlendirmek isteyen firmalara ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Özdemir’in de katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde Üniversite-Sanayi işbirliklerinin gerçekleştirilmesi, sürdürülmesi ve güçlendirilmesine yönelik üniversitemizin sağladığı olanaklar geniş kapsamlı olarak aktarıldı. Ziyaretlere kapsamında üniversitemiz heyeti; Arçelik-LG, İsmak Group ve Akçelik Demir Çelik’e ziyaret gerçekleştirdi.

 

Arçelik-LG ziyareti

Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük entegre iklimlendirme üreticisi Arçelik-LG’ye gerçekleştirilen ziyaret kapsamında üniversitemizin araştırma üniversitesi olma hedefine yönelik yaptığı çalışmalar, sanayiciye odaklı program ve işbirliği başlıkları hakkında bilgilendirme yapıldı. Arçelik-LG’nin İnsan Kaynakları Müdürü, Ar-Ge Müdürü ve departman yöneticileri ile geniş bir katılım sağladığı toplantıda ortak çalışma sağlanabilecek konularda öne çıkan konu başlıkları ise; uzun dönem staj ve yeni yeteneklere yönelik programlar oldu. Üretim hattı ve Ar-Ge Merkezi’nin yerinde incelenmesi ile görüşme tamamlandı.

 

İsmak Group ziyareti

Otomotiv, plastik ve kalıp imalatında faaliyet gösteren ve Ar-Ge merkezi olma hedefiyle yol alan İsmak Group, üniversitemiz ile bu hedef doğrultusunda görüşmelere başlamıştır. Üretim Müdürü Hakan Sanbay ile Elektronik Donanım Mühendisi Vehbi Yazıcı ve üniversite heyetimizin karşılıklı bilgi paylaşımı sonrasında fabrikadaki üretim ve mevcut faaliyetler hakkında da bilgi alan ekibimiz, akademisyenlerimizin de katkısıyla firmanın Ar-Ge niteliği taşıyan çalışmalarına mentörlük etmek üzere bir durum değerlendirmesi yapmıştır. Gerçekleştirilen ziyarette ayrıca staj ve İME programları, lisansüstü eğitim süreçlerine de değinilmiştir.

 

Akçelik Demir Çelik ziyareti

Akçelik Demir Çelik Genel Müdürü Yavuz Kılıç’ın daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette demir çelik üretiminde uygulamaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar, Ar-Ge merkezi hazırlık ve başvuru süreçleri, staj ve İME programları, lisansüstü eğitim olanakları, gibi pek çok başlık konuşulmuş ve fikir alışverişinde bulunulmuştur.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi