16-05-2023

KOÜ’den Kafkas Sürgün Anıtı

Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve öğrencilerden oluşan ekip, Kafkas Sürgünü kapsamında anıt yaptılar.

21 Mayıs 1864’te Çarlık Rusya’nın, Çerkes halkına yönelik uyguladığı sürgünü unutturmamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kafkas Sürgün Anıtı Projesi gerçekleşiyor. 3 aylık bir sürede yoğun bir çalışma temposuyla tamamlanan proje 8 metre yüksekliğinde yaklaşık 6 ton ağırlığında metal malzemeden yapıldı.

Çerkes Sürgününün anıldığı 21 Mayıs günü Kandıra Babalı Sahili’nde görücüye çıkacak olan projeyi Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak üstlendi. Ekibini Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencilerinden oluşturan Konak bu eserini Sekapark’ta kurulan bir atölyede 3 aylık yoğun bir çalışma temposuyla tamamladı.

Heykelin açılışı, sürgünün 159. Yıldönümü olan 21 Mayıs 2023 tarihinde Kandıra Babalı Sahili’nde gerçekleştirilecek.