12-05-2023

KOÜ GSF’ye 3 Ödül Birden

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Küçük Nüanslar Korosu ve Minik Nüanslar Korosu, 8. SANSEV Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde 3 ödül birden kazandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Hakan Bağcı'nın Suzan Bünül ile birlikte şeflik yaptığı ve Doç. Dr. Hakan Bağcı'nın piyano eşliği yaptığı, Doç. Dr. Ümit Kubilay Can'ın beden perküsyonü ve ritmik şefliğini yaptığı Küçük Nüanslar Korosu ve Minik Nüanslar Korosu, 8. SANSEV Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde 3 ödül kazandı.

Festival, ulusal ve uluslararası alanda öne çıkan akademisyen, şef ve bestecilerin jüri olarak yer aldığı Türkiye'nin koro müziği alanında en önemli etkinliklerinden birisi olarak biliniyor. Festival, pandemi sürecinde iki yıl gerçekleştirilemedi. Bu yıl Festival onur bestecisi Cemal Reşit Rey olarak belirlendi.