Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

02-05-2023

KOÜ, Uzmanlaşan Üniversiteler arasında yer aldı

Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Proje Tanıtım Toplantısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin de ‘Motor Teknolojileri’ alanında Uzmanlaşan Üniversite olarak seçildiği toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk katılım sağladı.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda önemli bir adımı daha geride bıraktı. Yükseköğretim Kurulu tarafından hayata geçirilen Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi, ‘Motor Teknolojileri’ alanında Uzmanlaşan Üniversite olarak seçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, uzmanlaşan üniversite belgesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan alırken, Rektörümüze Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uçar da eşlik etti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptığı açıklamada, “Uzmanlaşan Üniversiteler arasına Motor Teknolojileri alanında seçilmemizde emeği bulunan Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bir otomotiv şehri olan Kocaeli’mize bu belge çok yakıştı. Kocaeli Üniversitesi bu belge ile araştırma üniversitesi olma hedefine bir adım daha yaklaşmış bulunuyor. Kocaeli Üniversitesi’ni daha ilerilere taşıma görevi ve bilinciyle, Üniversite-Sanayi işbirliklerini geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi