Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

12-05-2023

“Kuraklık ve İklim Değişikliği” Paneli  Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi İzmit MYO tarafından, iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak adına, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Halil Samet’ in moderatörlüğünde “ Kuraklık ve İklim Değişikliği” isimli çevrim içi panel düzenlendi.

 

Düzenlenen panele Prof. Dr. M. Ufuk Kasım, Doç. Dr. Funda Dökmen, İnş. Yük. Müh. Tolga Kaya ve Şevket Ceviz katılım gösterdiler.

 

Panelin başlangıcını yapan Doç. Dr. Halil Samet, suyun bütün canlılar için mutlak gerekli bir bileşik olduğunun önemini vurgulayarak konuşmasına başladı.

 

Prof. Dr. Ufuk Kasım, “tarımsal üretimde kuraklığa dayanıklı türlerin seçimi” hakkında bilgi verirken, Şevket Ceviz ise “Kuraklık Evreleri” hakkında bilgi verip, Kocaeli’nin 2018-2022 yılları ortalamasının mevsim normalleri ile kıyaslamasını değerlendirdi.

 

İSU Genel Müdürlüğü-Plan Proje Daire Başkanlığında görev alan Tolga Kaya, su tasarrufu üzerine yapılan çalışmalar ve suyun geri kazanımı ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Son olarak ise Doç. Dr. Funda Dökmen, tarımsal sulama sistemlerinin kuraklık ve iklim değişikliği üzerinde etkileri ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi ve ardından panel, katılımcıların sorularıyla birlikte sona erdi.

 

Muhabir: Dilara Diktaş

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi