02-05-2023

KOÜ’ye EUREKA desteği

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik'in danışmanlığını yaptığı ve Makine Mühendisliği Bölümü mezunumuz M. Batuhan Erkek'in kurucusu olduğu ERKBA'nın yürütücü olarak yer aldığı proje EUREKA desteği almaya hak kazandı.

“AI IP COPS RBT” adını taşıyan proje ile ilgili Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik yaptığı açıklamada “İnsanlara göre daha hızlı ve güvenilir üretim sağlamak için robotların kullanımı Endüstri 4.0 ile birlikte yaygınlaşmaktadır. Ancak endüstrinin her alanında robotları tek başına kullanmak henüz mümkün değildir. Bu nedenle işbirlikçi robotlara ihtiyaç vardır. Proje kapsamında hassas endüstrilerin üretim/montaj hatları için Soft Gripper sistemine sahip evrensel bir işbirlikçi Robot geliştirilecektir.” dedi.