08-05-2023

KOÜ'den İZAYDAŞ'a ziyaret

amu sorumluluğu bilinciyle özel sektör dinamizmini birlikte yürüten, bölgemizin atık yönetiminde öncü kuruluşu İZAYDAŞ Tesisleri’ne Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ’ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede mevcut işbirliklerinin ilerletilmesinin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi vizyonuna uygun olarak birlikte gerçekleştirilebilecek yeni proje olanakları konuşuldu.

Tecrübe ile teknolojiyi birleştirerek Türkiye’deki ilk atık bertaraf tesisi olarak bir taraftan her türlü evsel, endüstriyel ve tıbbi atıkların bertarafını sağlarken diğer taraftan elektrik enerjisi üreterek atıkları değere dönüştürmekte olan İZAYDAŞ Tesisleri’nde yürütülen süreçler yerinde gözlemlenirken laboratuvar altyapısı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.