Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-05-2023

KOÜ İKAF’23'e katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23)'de Kocaeli Üniversitesi de açtığı stant ile yerini aldı.

 

Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğini üstlendiği iki gün sürecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23), Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in teşrifleriyle düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, KAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Alim Alper Cesur yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Kocaeli Üniversitesi açtığı stant yanı sıra, başarılarıyla adından söz ettiren kulüp takımları ürettikleri ve tasarladıkları araçlarla yer aldı. Katıldıkları her yarışmayı başarıyla tamamlayan ve önemli başarılara imza atan; Dünyada ilk 600 takım içerisinde olan KOÜ FORMULA Student Takımı aracıyla, İnsansız hava aracı tasarlayıp TEKNOFEST’te önemi başarılara imza atan ve 2023 TEKNOFEST’te 4.lük derecesi yanı sıra en özgün yazılım ödülünü alan KOUSTECH takımı, Mekatronom Kulübü’nün yazılım, tasarım ve üretiminin kendilerine ait olduğu ve son üç yılda robotaksi yarışmasında finalist olarak yer alan ‘Umut’ adını verdikleri araç ile yer alırken Makine Mühendisliği Kulübü de yine kendilerinin tasarlayıp ürettiği ve 2023 TEKNOFEST’e katılım sağladığı İnsansız su altı aracı olan ‘Gallipoli’ adını verdikleri araçlarla katıldılar. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin tasarımı olan ve çok sayıda ödüle sahip kulüplerin araçları, fuara gelen çok sayıda ziyaretçi tarafından yoğun ilgi gördü.

 

19 paydaş üniversitenin rektörlerinin yanı sıra iş dünyasından da çok sayıda ismin yer aldığı fuarın açılış konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  İKAF’23'ün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi