Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-03-2023

Araştırma Üniversitelerinde Meslek Yüksekokullarının Rolü adlı panel düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi’nde “Araştırma Üniversitelerinde Meslek Yüksekokullarının Rolü” adlı çevrim içi panel düzenlendi.

 

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Erhan Gengeç’in yaptığı panelin açılış konuşmasını Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt yaparken panele konuşmacı olarak, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timur Gültekin, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazım Aksaker ve Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz katıldı.

 

Doç. Dr. Erhan GENGEÇ tarafından üniversitemizin araştırma üniversitesi statüsü kazanma hedefine katkı sağlamak ve bunun için bilgi alışverişi/deneyim aktarımı sürecini başlatmak için hazırlandığı söylenen panelde temel hedefin bir yol haritası oluşturmak olduğu vurgulandı.

 

Farklı üniversitelerden de katılımcıların iştirak ettiği panelde açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt gerçekleştirdi. Prof. Dr. Elif Öğüt, araştırma üniversitesi olmanın kriterleri ve üniversitemizin karşılaştırmalı olarak durumunu içeren bir sunum yaptı. Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timur Gültekin, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazım Aksaker ve Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz MYO’ların potansiyelleri ve kısıtları hakkında bilgi verilirken panelde MYO’ların akademi ekosistemine katkıları ve iyi örnek uygulamaları paylaşıldı. Panelde ayrıca MYO’lardaki öğretim üyelerinin üniversitemize katkı düzeyleri, araştırma üniversitesi statüsü kazanmış üniversitelerin bu süreçlerdeki gerçekleştirdikleri çalışmalar ve üniversitemizde yapılabilecek çalışmalara değinildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi