Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-03-2023

Üniversitemizde okuyan engelli öğrenciler, Rektörümüzü ziyaret etti

Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren engelli öğrencilerimiz, erişilebilirlik konusunu üzerine görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret etti.

 

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün de hazır bulundu. Engelliler Araştırma Uygulama Birimi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verilen ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, farklı engel gruplarından öğrencilerin sorunlarını dinledi

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Özel durumu olan öğrencilerimizin pek çok zorluğun üstesinden gelerek üniversitede olmaları, topluma örnek olacak bir başarı öyküsü durumunda” diyerek bu rol modellerin gelecek nesillere, çocuk ve gençlere tanıtılması gerektiğini, bu kapsamda da her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

 

Görüşme de işitme engelli öğrenciler için de işaret dili çevirisi yapıldı. İşaret dili çevirisi üniversitemiz sosyal hizmetler bölümü mezunu Yağmur Aktaş tarafından yapıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi