Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-03-2023

KOÜ’de atıklar sanatla buluştu

Kocaeli Üniversitesi ve Marshall arasında imzalanan Sıfır Atık Protokolü kapsamında 30 Mart 2023 tarihinde “Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinlikleri düzenlendi.

 

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Marshall Marka Müdürü Ali Rıza Erbayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Stilist Elif Kılıç, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nermin Demirkol ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Minik dostlarımızın yuvaları Umuttepe’ye yerleştirilecek

Etkinlik açılış konuşmasında; Proje yürütücüsü Doç. Dr. Nermin Demirkol proje hakkında ve sıfır atık konusunda bilgiler verdi. Kocaeli Üniversitesi olarak Sayın Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen sıfır atık yaklaşımını dünya çapında teşvik etmek istediklerini ifade eden Doç. Dr. Nermin Demirkol, “Hayaller gelecek olsun diye çıktığımız yolda bugün atıklar sanata dönüşüyor sergimizi açıyoruz. Bununla birlikte boyama işlemi gerçekleştireceğimiz minik dostlarımıza yine atıklardan oluşturduğumuz yuvaları, Umuttepe Yerleşkesi’nin çeşitli bölgelerine asacağız.” dedi. Marshall Marka Müdürü Ali Rıza Erbayrak ise, firma olarak Üniversite-Sanayi işbirliğine yürekten inandıklarını ve Kocaeli Üniversitesi ile böylesine anlamlı bir projede bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

“Çocuklarımızdan ödünç aldığımız dünyamız için en anlamlı işbirliği”

Dünyayı kurtarma adına yapılan en anlamlı işbirliğinin bu olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, “İsrafı önlemek, kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak bugünün dünyasında hiç olmadığı kadar büyük önem taşımaktadır. Sıfır Atık yaklaşımı bu hususta önemli bir yere sahiptir. Tüm bu sebeplerle çok önemli bir farkındalık projesi için bugün bir araya toplanmış bulunuyoruz. Atık malzemelerin kıymetli sanatçılarımızın elinden geçerek nasıl topluma yararlı eserlere dönüştürüldüğünü görüyoruz. Unutmamız gerekir ki yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımıza daha verimli kaynaklar ve güzel bir dünya bırakabilmek umuduyla, bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Plaket ve teşekkür belgesi verildi

Yapılan açılış konuşmaları ardından “Sıfır Atık Uygulamalar” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, sergideki eserler hakkında bilgi alırken, Marshall katkıları ve renkleri ile atıklardan oluşturulan kostüm ve yuvaları da boyadı. Projeye destek sunan Stilist Elif Kılıç, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nermin Demirkol ve Marshall Marka Müdürü Ali Rıza Erbayrak’a Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından plaket takdim edilen etkinlikte projede yer alan öğrencilere de teşekkür belgesi verilmesiyle etkinlik sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi