30-03-2023

KOÜ Kültür Evi'nin konukları Şehit Ömer Ertuğrul Sarı Anadolu Lisesi öğrencileri oldu

Şehit Ömer Ertuğrul Sarı Anadolu Lisesi Sosyoloji öğretmeni Semra OF ve öğrencileri KOÜ Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Kültür Evi Koordinatörü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Karadeniz, Kültür Evi'ndeki kurslar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Özellikle Geleneksel Türk Sanatları (Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru) hakkında bilgiler alan ve eserleri inceleyen öğrenciler, daha sonra ebru uygulama atölyesinde ebru yaptılar.

Kültür'ün bir toplumun tüm maddi ve manevi zenginliği olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Karadeniz, her toplumun kendine özgü bir kültürü olduğunu, toplumların kültür ve medeniyetlerinin o toplumun sanatını oluşturduğunu, bu nedenle kültür ve sanatımızı gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak için hem Kültür Evi bünyesinde açılan ve aynı zamanda kültürümüzün ürünü olan Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru ve Bağlama gibi sanat kurslarıyla topluma katkı sağlandığını hem de özellikle gençlerin kendi kültür ve sanatlarını tanımaları için bu tarz etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.